Zelfliefde ontwikkelen

Kijk eens in de spiegel en ga eens na… Ben jij trots op de vrouw die je momenteel bent? Kun je jezelf ook complimenteren voor de spiegel? Of mag jij meer zelfliefde ontwikkelen?

Allereerst wil ik je vertellen dat jij er mag zijn en dat jij echt wel trots op jezelf mag zijn als jij voor de spiegel staat, maar ook op alle andere vlakken in je leven. Wellicht herken jij het wel als ik zeg dat het de ene dag eigenlijk erg goed gaat met zelfliefde ontwikkelen en jezelf dus bijvoorbeeld complimentjes te geven en dat het de andere dag weer een stuk minder gaat, maar dit is eigenlijk normaal.

Het is wel belangrijk dat je je op mindere dagen niet in de put praat maar dat je ondanks dat je je minder voelt toch door zult gaan met zelfliefde ontwikkelen voor jezelf, want dat verdien jij.

Mensen zijn geboren critici

En dat is erg jammer. We kijken vaak te kritisch naar dingen en naar onszelf… Daar zou je eigenlijk mee moeten stoppen want je gaat meteen merken dat je enorm veel rust in je hoofd terug krijgt, alleen al omdat je stopt met kritisch zijn naar jezelf toe.

Zelfliefde is dat jij jezelf accepteert zoals jij bent terwijl je aan jezelf blijft werken om persoonlijke groei door te maken. Staat niet gelijk aan arrogantie!

Angie van Montfort

Om jou te helpen bij meer zelfliefde ontwikkelen voor jezelf wil ik je graag een aantal tips geven.

Vergeef jezelf

Streng naar jezelf zijn is iets wat jij vast en zeker zal herkennen. Maar waarom wil je zo streng tegen jezelf zijn? Zou je dit advies ook geven aan een vriendin van je die met hetzelfde verhaal bij je komt? Of zou je haar heel ander advies geven omdat je tegen haar niet zo streng bent?

Het belangrijkste is dat je weet dat mensen nu eenmaal fouten maken, dit hoort ook bij het stuk zelfliefde ontwikkelen want het is onmogelijk om nooit fouten te maken.

Het is wel mogelijk om wat liever voor jezelf te zijn als er dan toch iets niet helemaal gepland gaat :).

Kies voor jezelf

Als jij genoeg zelfliefde voor jezelf ervaart dan kun je er vanuit gaan dat je weet hoe jij je grenzen moet bewaken. Het kan ook zijn dat je dat nog helemaal niet weet, en dat is natuurlijk ook niet erg want dit kun je ook niet leren binnen 1 dag! Maar weet dat je altijd voor jezelf mag kiezen want dat verdien jij. Jij mag er zijn en jij mag voor jezelf kiezen. Waarom zouden anderen wel voor zichzelf mogen kiezen, maar als jij het doet is het raar?

Vraag jezelf dat eens af en bekijk dan hoe jij meer zelfliefde kunt gaan ontwikkelen voor jezelf.

Blijf stralen zoals je dat altijd hebt gedaan

Angie van Montfort

Laat mij jou helpen om weer in je stralende & happy vibe te komen

Wil je graag je zelfvertrouwen en zelfliefde een boost geven? Kies dan voor de 30 dagen challenge!

Ik ben erg benieuwd aan welke tip jij het meeste hebt gehad en hoe jij de verandering gaat maken om meer zelfliefde te ontwikkelen.

Laat je het weten in de comments?

Liefs, Angie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.