Zeg negativiteit gedag

Zeg negativiteit gedag

Om negativiteit te verbannen is het belangrijk dat je weet wat je kunt doen om dit te veranderen. Iedereen heeft negatieve gedachtes en het is vaak niet gemakkelijk om dit uit je leven te verbannen, maar oefening baart kunst en wat anderen kunnen, kun jij ook! Ik neem je graag mee in 3 top tips die je hierbij gaan helpen.
Succes met het toepassen en veel plezier met het lezen van mijn nieuwe blog.

Besef dat je gedachtes je gevoelens bepalen:

Als jij niet gelukkig bent op dit moment zal het alleen maar moeilijker zijn om negativiteit voorgoed gedag te kunnen zeggen. Dit komt simpelweg omdat jij je bezig houdt met negatieve gedachtes of overtuigingen. Probeer eens – hoe moeilijk ook – positief te denken in negatieve situaties, dit is niet gemakkelijk, maar uiteindelijk ga je hier je draai in vinden en ga je je veel bewuster worden van je gedachtes. Over positief denken heb ik trouwens ook een blog geschreven. Deze blog sluit perfect bij deze blog aan dus ik link de blog hier meteen even zodat je deze ook zeker nog kunt gaan lezen.

Creëer positieve gewoontes:

Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om elke dag dankbaar op te staan want je gaat merken dat als jij dankbaar wakker wordt dat je je gedurende de dag veel beter en fijner gaat voelen. Ook kun je ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld een ochtendroutine gaat creëren, op die manier zorg je ervoor dat je je dag meteen goed start en is de kans veel minder groot op negatieve gedachtes die continue om de hoek komen kijken. Neem een kijkje naar mijn ochtendroutine door hier te klikken.

Let op je taalgebruik:

Let jij al op de betekenis die jij geeft aan bepaalde woorden of zinnen?
Probeer betekenissen van bepaalde woorden of zinnen te veranderen als je er negativiteit bij voelt.
Stel dat jij perfectionisme ziet als iets negatiefs, maar jij bent nu eenmaal een perfectionist… Zorg er dan voor dat je tegen jezelf zegt dat het goed is om af en toe los te laten, het hoeft niet perfect… Als het maar echt is. 
Als je dit regelmatig tegen jezelf zegt en jij hier bewust mee bezig bent ga je zien dat je uiteindelijk perfectionisme of perfectionistisch zijn niet meer gaat zien als iets negatiefs, maar als een mooie eigenschap die je bezit. 
Hier mag je trots op zijn, dus probeer hier echt op te letten en zorg ervoor dat je gedag zegt tegen negatieve gedachtes of overtuigingen!

Ik ben onwijs benieuwd of jij met deze 3 tips aan de slag kunt gaan en hoe snel jij verandering merkt in het gedag zeggen tegen negativiteit.

Laat je het me weten?

Tot volgende week!

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.