Vanuit positieve energie handelen

Positiviteitscoach

Als we gaan kijken naar energie dan denk je al vaak aan positieve energie of negatieve energie. Maar hoe zorg je er vanuit positieve energie kunt gaan handelen? Ik neem je in deze blog graag mee zodat alles wat duidelijker voor jou word zodat jij zelf bepaald welke energie jij uitstraalt en dat jij zelf in handen hebt of het een positieve dag word of een negatieve dag.

Zie de voordelen

Van het moment dat jij in de ochtend opstaat en je eerst nog drie keer hebt liggen snoozen, ga je geen zin hebben om op te staan en sta je al op vanuit een wat meer negatieve flow dan dat je meteen op zou zijn gestaan, toch?

Zorg er eens voor dat als jouw wekker gaat, dat je precies weet wat je die dag moet doen en dat je dat helder voor jezelf hebt. Hype jezelf op omdat jij zin hebt in deze dag en omdat jij ernaar uit kijkt om wakker te worden en je ding te doen. We zouden allemaal dankbaar moeten zijn dat we in de ochtend opstaan en er weer een nieuwe dag bij hebben gekregen, want dat is niet vanzelfsprekend… Al zien vele het wel zo.

Stel dat jij op zondag naar bed toe gaat en je continue gedachtes hebt als deze:

  • Morgen moet ik poetsen
  • Morgen moet ik naar de tandarts
  • Morgen moet ik boodschappen halen
  • Morgen moet ik de vaatwasser doen
  • ….

En je hebt deze gedachtes met een negatief gevoel erbij… Dan kan ik je nu al vertellen dat jij lekker gaat liggen snoozen die maandagochtend omdat jij al geen zin hebt in de maandag.

Maar stel nou…
Dat jij op zondag naar bed toe gaat.
Je hebt dan al een lijstje klaar met je to-do lijst voor morgen en je schrijft net voor je naar bed toe gaat eerst minimaal drie dingen op waar jij dankbaar voor bent.
Je gaat daarna in bed liggen, doet je ogen dicht en weet precies wat er morgen op de planning staat… Dan ontstaat er een soort van ”rust”.
Daarbij ook een soort dankbaarheid voor alles dat je nu al hebt en onbewust denk je aan de volgende dag met een positiever gevoel.

Zorg ervoor dat je dit positieve gevoel vast houdt en bedenk de volgende ochtend (als je er nog steeds geen zin in hebt) welke voor een voordelen eraan zitten als je je taken hebt gedaan.
Bijvoorbeeld:

  • Ik ga het huis poetsen want dan is alles weer fris en schoon
  • Ik ga boodschappen doen zodat ik weer heerlijke maaltijden kan voorbereiden voor deze week
  • Ik ga de vaatwasser leeg halen zodat hij pas over een paar dagen weer aangezet hoeft te worden (gelukkig hoef ik niet met de hand af te wassen)
  • Ik ga naar de tandarts omdat ik een gezond en zuiver gebit wil

Zie je wat ik doe? Ik verplicht mijzelf niets. Ik zeg niet dat ik het moet maar ik zeg dat ik het ga doen. Onbewust motiveert dit ook weer en zorg je ervoor dat het niet als een verplichting voelt, maar als een fijn iets dat gewoon even gedaan moet worden. Ook omdat je naar de voordelen ervan gaat kijken.

Ik hoop dat ik jou met deze blog alweer heb mogen inspireren, helpen en ook motiveren.

Ik wil je weer onwijs bedanken & laat zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdag weer.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

1 Reactie

  1. Wauw super goede tip… dankjewel ik ga dit echt eens toepassen ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.