Positiviteit toelaten in je leven

Jij kan dit

Vaak denken we te moeilijk…

Als positief zijn zo gemakkelijk was,  was er dan geen ellende?
Of als positief zijn zo gemakkelijk was,  had niemand meer problemen?
Als positief zijn zo gemakkelijk was waren er geen negatieve mensen op de wereld?

Het ding blijft dat jij dit kan veranderen, beter dan wie dan ook.
Maar het begint bij jezelf. Jij moet positiviteit toelaten in je leven en ik geef je graag wat tips die jou hierbij kunnen helpen.

Positief zijn is altijd een keuze, hierover vertel ik uitgebreid in mijn allereerste blog die je hier kunt vinden.

3 tips om meer positiviteit toe te laten in je leven:

1. Denk in hoop en oplossingen:

Verschillende dingen in je leven hebben een positieve invloed in je leven. Denk dan vooral aan: vriendschappen, relaties, het financieel goed hebben, een goede gezondheid,… 
Maar dit verminderd meteen als je bij een van bovengenoemde op een wat angstigere manier naar hiernaar kijkt. 

Voorbeeld: 
Als jij continue bang bent dat je huidige man of vrouw jou verwaarloost en niet goed voor je zorgt, dan verminder je automatisch het positieve effect van de relatie waar jij nu in zit. Kijk juist vol hoop en vol geluk naar je huidige relatie (mits die goed zit natuurlijk!) en wees niet bang dat je niet goed genoeg bent! Zo ga je vanzelf zien dat je een veel positievere en fijnere relatie krijgt.

Gelukkige en hoopvolle mensen stellen zichzelf doelen en zoeken altijd naar een oplossing. Dus denken automatisch ook in oplossingen in plaats van in problemen. 

Let wel op, een doel is altijd anders dan een wens.
Een wens is iets graag willen maar er bijvoorbeeld weinig tot geen actie voor ondernemen.  Dat is iets heel anders dan een doel , naar een doel werk je toe.

Voorbeeld:
Ik run mijn eigen social media business en ik werk elke dag opnieuw. Elke week stel ik voor mezelf nieuwe doelen en ik doe er ook alles aan om deze doelen te behalen. Als ik er niets voor zou doen zouden mijn doelen geen doelen zijn, maar slechts wensen. 

Hoop kan groeien wanneer je positiviteit omzet in actie en laat deze positiviteit ook toe in je leven. Geloof dat jij het waard bent en doe alles wat goed voor jou voelt.

2. Onthaast jezelf:

Druk druk druk… Wie kent het niet? Het liefst hebben we 48uur in 1 dag en menen we dat we amper tot geen tijd aan onszelf mogen besteden anders hebben we nog minder tijd voor dagdagelijkse taken. 
De reden waarom ik mijn social media business run is omdat ik hierdoor anderen kan helpen, het geeft me ook vrijheid om zelf te bepalen waar, hoeveel en wanneer ik werk. Dat vind ik erg prettig! 

Ik vind anderen helpen echt een van de mooiste dingen die er bestaan. Dankzij mijn social media business kan dit ook echt, mensen  helpen om hun leven te veranderen en dat maakt mijn business zo leuk. 
Maar soms sta ik niet stil bij het moment van dankbaarheid wat ik op dat moment voel… Terwijl dat een van de mooiste dingen is om bij stil te staan… Dit is voor mij vaak ook nog een leer momentje en soms gaat dit beter dan andere dagen. Maar ook ik ben maar een mens en ook ik kan mijn eigen tips nog goed gebruiken haha.

Conclusie: 
Hoe sneller jij door het leven wilt gaan hoe minder tijd er is om anderen te helpen, een glimlach bij anderen op het gezicht te toveren… En hoe sneller jij door het leven wilt hoe minder je kunt genieten van bepaalde dingen… Hoe sneller jij door het leven wilt hoe minder tijd er is om een complimentje te geven aan iemand die je liefhebt,… Dat zou zonde zijn toch?
Geniet van elke seconde die je krijgt, want dan geniet je meer van alle mooie momenten.

We Rise By Lifting Others

3. Stop met twijfelen, start met doen:

Als jij stopt met twijfelen en start met het doen van dingen die jij misschien wel uitstelt of waar jij niet genoeg geloof in jezelf voor hebt dan ga je al zoveel verandering merken op dagelijkse basis. Je gaat merken dat je al veel meer zin hebt om bepaalde dingen te doen .Het is ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen want de gedachtes  dat jij niet gelooft dat je hier goed genoeg voor bent verdwijnen als sneeuw voor de zon omdat je ziet dat je het wel kunt. Win-win situatie dus. 
Daarnaast trek je veel meer positieve dingen aan want je voelt je gelukkiger en dus positiever.

Als jij bij bepaalde dingen al stil gaat staan bij de worst-case scenario’s dan weet je dat je eigenlijk al bezig bent met negatieve energie naar je toe te trekken in plaats van positieve energie.
Gek genoeg is het gemakkelijker om negatieve energie naar je toe te trekken… 

Probeer eens positief te denken en dan niet alleen over jezelf, maar ook over jouw eventuele toekomstplannen. Je gaat merken dat alles een stuk gemakkelijker zal gaan en dat jij je ook beter voelt bij de keuzes die jij nog gaat maken.

Ik hoop dat je met deze 3 tips goed aan de slag kunt en dat het je gaat helpen in alles wat je nog wilt gaan doen of bereiken.
Je kunt me trouwens ook altijd een bericht sturen op sociale media, ik kijk graag met je mee als je ergens tegen aan loopt. Weet dat mijn inbox altijd open staat.

Laat ook zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen op je social media zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdagavond.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Leestip: Positiviteit toelaten in je leven […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.