Positiviteit is een keuze

Positief denken

Positiviteit is een keuze


Ondanks dat ik altijd positief was ingesteld, kwamen er ook vaak negatieve dingen op mijn pad. Ik ben zelf iemand die altijd veel lacht en altijd blij was met hoe alles was. Maar toch trok ik vaak negatieve dingen aan.
Hoe? Door dat ik in mijn hoofd stiekem te vaak (en onbewust) negatief bleef denken.
Waarom? Omdat dit vaak gemakkelijker is dan positief denken, toch?

Je gaat eigenlijk helemaal mee in negatieve gedachtes en blijft er op een of andere manier in hangen omdat je dus continue in een soort van spiraal terecht komt… En die spiraal wordt onwijs vaak gecreëerd door angst, twijfel, onzekerheid,… Maar weet dat jij áltijd een keuze hebt.

Bewustwording

Pas op het moment dat ik me bewust werd dat ik vaker negatieve gedachtes had, toen pas kon ik ervoor zorgen dat ik deze ging omzetten naar een positieve gedachte. Ging dat in 1 keer helemaal goed?  Nee zeker niet! Het is vallen en opstaan, bewust worden etc. Maar ik merkte wel dat hoe meer ik hiermee bezig was hoe positiever alles om mij heen werd én hoe beter ik het negatieve uit mijn denkwijze kon filteren als het ware.


Gedachtes:

In principe zijn de gedachtes die je hebt niet goed of slecht… Het is net de betekenis en de aandacht die jij aan die gedachtes geeft die de doorslag hierin geven. Denk eens even na over de volgende vraag:

Geloof jij je eigen gedachtes?
Dan worden dit namelijk je overtuigingen.

Nog even kort over overtuigingen:
Overtuigingen kun je zien als een soort van programma dat je van kleins af aan altijd al hebt gehoord. Om er even een voorbeeld bij te geven; als jij van kleins af aan hebt gehoord dat rijke mensen onaardig en egoïstisch zijn, dan denk jij hoogstwaarschijnlijk op dit moment nog steeds dat rijke mensen onaardig en egoïstisch zijn.

Herkenbaar…?

Positiviteit

Wat houdt positief zijn precies in?
Simpelweg betekent het dat je in een (negatieve) situatie de dingen kunt zien die overeenkomen met wat jij wél wilt. Goed weten wat je wilt is dus ook enorm belangrijk, maar goed weten wat je absoluut niet wilt natuurlijk ook.

Ik wil je eigenlijk meteen meenemen in een stukje over positiviteit. Want hoe moeilijk het soms ook lijkt, positief zijn/denken is een keuze die je altijd zelf hebt.

Door op een positieve manier te denken trek je dus ook positiviteit aan. Als ik ga wandelen met onze puppy Nova kom ik zoveel verschillende mensen tegen. Sommigen zijn ook aan het wandelen met hun hond, anderen zijn aan het fietsen, sommigen zijn vriendelijk, anderen weer onvriendelijk.

Maar als iemand onvriendelijk is, is dat hun keuze. Net zoals dat het dan mijn keuze is geweest om deze persoon toch even aan te spreken met een simpele ‘’Goedemorgen’’ of ‘’Hallo’’.

Hoe positiever jij bent, hoe meer je van het positieve gaat aantrekken & dat maakt het zo bijzonder…
Misschien zeg ik nu iets heel raars, maar als jij je op dit moment bevindt in een negatieve spiraal waar jij niet uit komt of als jij je momenteel niet lekker in je vel voelt dan komt dat omdat jij ervoor kiest om hierin te blijven hangen.

ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT, GROEIT

Het is ook zeker niet zo dat ik zeg dat het altijd gemakkelijk is en dat mijn leven elke dag vol positiviteit is en ik nooit meer negatief denk… Dat is ook niet realistisch toch? Daarbij is niemand perfect maar ik heb wel geleerd hoe je het kunt omzetten. Ik hoop jou hier van harte mee te kunnen inspireren, motiveren en natuurlijk helpen.


Hetgeen dat ik vooral probeer duidelijk te maken is dat jij een keuze hebt over hoe jij je voelt.
Laat jij jouw negatieve gedachtes de leiding nemen over jezelf?
Of kies jij voor jezelf en voor positiviteit en zeg jij eens tegen jezelf:
“Hier stopt het, ik kies voor mezelf en ik kies ervoor om positief te denken vanuit liefde en vertrouwen”.

 

 

“EITHER YOU RUN THE DAY OR IT RUNS YOU”

 

Jim Rohn

 

Dit gaat uiteraard niet zonder vallen en opstaan. In het begin van je proces zul je merken dat je het lastig vindt om negatieve gedachtes te turnen naar het positieve maar hier ga je steeds meer gemak in ervaren. Je gaat je er steeds gelukkiger bij voelen en zeker als je gaat merken dat positiviteit echt een keuze is.

Mijn top tip voor jou:
Laat je inspireren door positiviteit en probeer eens om te gaan denken in oplossingen & kansen + (glim)lach eens wat meer in bepaalde situaties of naar mensen die je tegenkomt op straat.


Zoals ik al eerder had aangegeven is het niet iets wat je zomaar doet, het is wel oefenen. Geef jezelf hier dan ook zeker de tijd voor. Want als je gaat handelen vanuit frustratie, angst of moeilijkheden op je pad ga je juist merken dat je uiteindelijk alleen maar negatiever gaat denken en dat het moeilijker wordt om alles vanuit positiviteit te kunnen zien.

Ik wil jou oprecht inspireren, motiveren & helpen.

Ondanks dat dit mijn allereerste blog ooit is hoop ik dat ik je heb kunnen helpen, je zelfs inzichten heb gegeven en je blij bent dat je de tijd genomen hebt om mijn blog te lezen.

Ik wil je onwijs bedanken & laat zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdag, om 08u30.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

6 Reacties

 1. Dankjewel lieve Angie ❤️

  Dit had ik net echt nodig! Een duwtje in de rug om het ook allemaal niet zo serieus te nemen.
  Te veel negativiteit om me heen maar het begint echt bij mijn eigen gedachtes! Ik zie ook veel onvriendelijke mensen die niet eens goedemorgen kunnen zeggen en de dag erna denk ik, ja dan niet, dan zeg ik het ook niet meer, maar dan wordt er inderdaad gewoon meer negativiteit gecreëerd. We blijven gewoon doorzetten! 😘

  Proficiat met je eerste blog 🥳 het is meteen een schot in de roos!

  1. Dankjewel voor deze mega waardevolle en lieve reactie. Het doet me goed om te lezen dat je hier wat aan hebt gehad. Lees ook zeker de volgende blogs & als je niets wilt missen abonneer je dan ook op mijn nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Liefs Angie

 2. Wauw wat een geweldige 1ste blog. Ik kijk uit naar de volgende. Zo fijn die positieviteit van jou! Je bent geweldig en hebt gelijk positiviteit is een keuze❤️

  1. Dankjewel voor deze lieve reactie Elien. Positiviteit is zeker weten een keuze!
   Lees ook zeker de volgende blogs & als je niets wilt missen abonneer je dan ook op mijn nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Liefs Angie

 3. I Love It! 🥰🙏 Zo zie je maar, als je niet meer zo met Positiviteit bezig blijft.. Dat je leven stukken moeizamer verloopt omdat die ‘negatieve gedachten’ sneller in je hoofd opkomen. Bij mij draait het vooral om: ‘Dat het niet gaat lukken, dat het niet gaat slagen en dat het gewoon onmogelijk is om iets te bereiken van wat je ECHT wilt!’

  Je eigen gedachten spelen echt een Grote Rol in het leven maar wat OOK een Grote Rol speelt, is het vertrouwen in jezelf natuurlijk! Zonder dit zal IETS wat je Graag wil doen, wellicht Niet echt lukken omdat je Geen vertrouwen in jezelf hebt.

  Ik ben blij dat ik deze blog gelezen heb. Het Heeft mij weer herinnert dat ik eigenlijk ZELF De Keuze heb om voor Positiviteit te kiezen.
  Thank You Girl 🥰🤗💋😘
  Je bent Hartstikke Goed bezig. Trots op Jou! 😁 Jij bent enorm gegroeid! 🔥

  Lots of Love,
  Senada

  1. Dankjewel voor je lieve reactie Senada. Ik waardeer dit enorm en ik vind het fijn dat jij dit inzicht hier weer uit hebt kunnen halen. Liefs Angie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.