Mijn ochtend routine

Ochtend zon, ochtend routine

Want ja, alles start met een goed begin van je dag. En dan bedoel ik niet dat je per se de blue band boter moet gebruiken van de reclames haha. 

Het allerbelangrijkste is dan toch wel om je ochtend goed te beginnen. Of je nu fulltime mama bent, fulltime werkt, parttime werkt, ondernemer bent of nog een studie volgt: het is belangrijk dat jij weet waarvoor je het doet, waar jij elke dag voor op staat en vanaf dan kun je een shift gaan maken. 

Hoe maak je de shift? 

 • Wees bewust 
 • Dwing jezelf om op te staan als je wekker gaat (vooral in het begin is dit iets waar je even doorheen moet)
 • Stop met de snooze-functie van je wekker
 • Word enthousiast van jouw dromen en doelen
 • Wees dankbaar voor de nieuwe dag die je hebt gekregen
 • Zorg dat je met een goed gevoel gaat slapen

De manier waarop jij gaat slapen zorgt er namelijk ook voor dat jij op een bepaalde manier aan jouw volgende dag begint. Het is dus enorm belangrijk om ook in de avonden een rustgevende/ontspannende routine te creëren, maar hier in een andere blog meer over. Of lees alvast hier mijn blog over dankbaarheid en hoe je dit kunt toepassen in je leven om alvast kennis te maken met dankbaarheid en de effecten van dankbaarheid.

Weer even terug naar mijn ochtend routine: 

 • 06.00u opstaan 
 • 06.15u werken aan mijn mindset
 • 07.00u home-workout (voor ongeveer 5-10minuten) 
 • 07.15u een douche nemen en starten met de dagdagelijkse dingen 

Zoals je ziet neem ik in de ochtend een dik uur de tijd om aan mijzelf te werken om ervoor te zorgen dat ik de dag goed kan starten. Dit kan uiteraard ook minder zijn, net waar jij behoefte aan hebt of waar jij je fijn bij voelt. Soms ga ik doorheen de dag ook nog naar de sportschool of werk ik doorheen de dag nog aan mijn mindset. Het ligt er net aan. Dit zijn in ieder geval de basis dingen die ik elke ochtend opnieuw doe en waar ik niet van af wijk.

Ben jij geen ochtendmens? Niet erg, dat was ik ook niet, totaal niet zelfs. Vroeg opstaan vond ik verschrikkelijk!
 Ben jij moeilijk uit bed te krijgen? Ik had hier ook last van…
Wil jij liever blijven liggen in de ochtend? Ook dit herken ik

Mijn ultieme tip voor jou:

Lees het boek ”Miracle Morning” en ervaar zelf hoe jij jouw leven kunt veranderen door je ochtend goed te starten. Je kunt achteraf zelf kiezen hoe jij jouw miracle morning wilt starten. Je bent zeker niet verplicht om alle stappen vanuit het boek te volgen. Kijk wat voor jou goed voelt en ga daarmee aan de slag. Maak die shift en je zult zien dat je veel verder gaat komen met een ochtendroutine dan zonder een ochtendroutine. 

Let today be the day you give up who you’ve been for who you can become. 

Hal Elrod

Dit was mijn ochtend routine blog, een stukje korter dan mijn andere blogs maar wel duidelijk en gewoon simpel hoe het bij mij is. Vond jij dit een leerzame blog of heb jij zelf ook al een ochtendroutine?

Laat dan zeker een comment achter hieronder in de comment sectie.

Ik ben ook erg benieuwd of jij het boek miracle morning al hebt gelezen? 

Tot volgende week woensdagavond.

Liefs, Angie 

Eén gedachte over “Mijn ochtend routine

 1. Geweldige blog… dankjewel angie hier kan ik nog van leren. Mijn ochtend routine is voornamelijk gebasseerd op de kids. Hier mag ik best verandering in brengen, wat inderdaad wel betekend dat ik eerder op zal moeten staan. Dankjewel angie voor deze blog je bent een topper 😍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.