Kenmerken van een Positiviteitsgoeroe

Zon in de heldere lucht

Vaak denken we dat een positiviteitsgoeroe 24/7 positief is en geen tegenslagen heeft meegemaakt of nooit eens negatief kan zijn… Maar niets is minder waar.

Even tussen ons… Heel erg realistisch is het niet als ik als positiviteitscoach (en goeroe😁) zou zeggen dat ik mij iedere seconde van de dag op en top zou voelen en dat ik nooit meer negatieve gedachtes heb of nooit meer iets mee maak dat negatief aan zou kunnen voelen.

Leren leven met negatieve gebeurtenissen

Ik ben van mening dat als jij leert om positief te blijven tijdens negatieve gebeurtenissen of tijdens wat er dan ook in jouw leven speelt dat dat jou meer bewust gaat maken van alles en dat jij op die manier de eerste stap hebt gezet om te kiezen voor positiviteit.

In mijn allereerste blog positiviteit is een keuze vertel ik je meer over hoe jij een switch kunt maken in je mindset en ervoor kunt zorgen dat jij er dus voor kiest om niet meer negatief te denken… In ieder geval zo min mogelijk. Dat is ook wat ik doe en dat is hoe ik mijn dagen het liefste door wil komen.

Niet alles te persoonlijk opvatten

In deze stap is het erg belangrijk dat je niet alles persoonlijk op gaat vatten. Het ligt natuurlijk aan de situatie, maar stel dat iemand jou een tip wilt geven en jij ziet dat als kritiek of jij vind het misschien moeilijk om tips aan te nemen (been there, done that 🙃) dan kun je jezelf vaak wel blijven hangen in de dingen die gezegd geweest zijn toch?

Probeer dat eens te relativeren op het moment zelf…

Dit klinkt moeilijker dan dat het is maar in 9/10 gevallen -dat jij denkt dat er kritiek op je word gegeven en jij je dat ook nog eens enorm gaat aantrekken- is het oprecht als een tip bedoeld. Een tip om jou verder te helpen.

Probeer jij dit de volgende keer eens uit? Ik ben namelijk erg benieuwd wat deze tip voor verschil kan maken als jij op het moment zelf kunt bedenken of het een echte tip was om je te willen helpen of dat het echt kritiek was.

Kritiek is vaak niet leuk, maar soms wel nodig.

Als er bijvoorbeeld iets gebeurd op je werk of in het dagelijks leven dan zijn wij vaak heel erg geneigd om ons dat aan te trekken of om werk mee naar huis te nemen. Maar de kracht om dat niet te willen is al de eerste stap die jij kunt zetten.

Leer omgaan met negatieve gedachtes

Tot slot is het enorm belangrijk dat jij leert omgaan met negatieve gedachtes want iedereen heeft ze. Het is niet mogelijk om een leven te leiden zonder negatieve gedachtes, dat kan niet. Als positiviteitscoach wil ik jou nog meegeven dat als jij merkt dat je negatieve gedachtes hebt of dat ze er opeens zijn dat je ze niet moet negeren. Geef eraan toe, accepteer dat deze er zijn en probeer dan op dat moment eens te kijken waar deze gedachtes vandaan kwamen.

Werd je ergens door getriggerd? Ga deze situatie dan in het vervolg vermijden.

Geen trigger? Probeer eens dieper te graven waar deze gedachte dan vandaan kwam maar blijf er nooit in hangen, dat is voor niemand leuk of goed.

Ik hoop dat ik je met deze blog heb mogen inspireren en je heb laten inzien dat deze kenmerken van belang zijn om meer positiviteit naar je aan te trekken en om dus een positiviteitsgoeroe te worden.

We kunnen allemaal meer stralen dan we dat nu doen toch?

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.