Je tuin zomerklaar maken

Bloemenveld met roze en gele bloemen

Zo fijn dit weertje, het is eindelijk zover. Het is tijd om de tuin weer zomerklaar te gaan maken. De bloesembomen komen tot bloeien en het zonnetje schijnt steeds vaker. Heb jij een tuin en weet je niet goed hoe je deze zomerklaar kunt maken? Dan heb ik hieronder een aantal tips voor je zodat jij straks onbezorgd kunt genieten van het mooie weer en je mooie tuin.

Bemest je gazon

Als je een gazon hebt is het natuurlijk wel zo fijn als je weet hoe je deze het beste kunt verzorgen. Heb je bijvoorbeeld last van wat kale plekken in je gazon? Zorg er dan voor dat je in het voorjaar altijd graszaad in huis hebt en hiermee aan de slag gaat. Daarnaast is het belangrijk dat je je gazon gaat bemesten, dit geeft zo een enorme boost voor je gazon.

Snoeien

Wij hebben best wel grote heggen in onze tuin staan en als jij dat ook hebt kun je deze het beste aan het einde van de zomer of in de herfst snoeien.

Maar wist je dat in de zomer snoeien ook zijn voordelen heeft? In de zomer snoeien voorkomt namelijk dat je planten, bomen of struiken snel gaan rotten.
De grootste tip die ik je bij het snoeien kan geven is dat je niet moet gaan snoeien wanneer alles volop in de bloei staat, dat zou zonde zijn.

Hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is enorm handig als jij last hebt van groene aanslag op je terras of als je je tuin even grondig wilt aanpakken. Wij doen dit zelf ieder jaar twee keer zodat we daarna echt kunnen genieten van een mooie, verzorgde tuin.

Ook kun je onkruid wel gemakkelijk wegkrijgen met een hogedrukreiniger maar op de een of andere manier werkt dit voor onze tegels in de tuin niet helemaal ideaal, daarom kies ik er toch liever voor om het onkruid met een mesje weg te halen.

Haal je tuinmeubels maar weer tevoorschijn

Nu je bovenstaande stappen hebt gedaan kun je je tuinmeubels echt wel weer tevoorschijn gaan halen en lekker gaan genieten van het prachtige weer. Misschien handig om je tuinmeubels ook even af te doen met een hoge drukreiniger? Het ligt er natuurlijk aan waar jij je tuinmeubels opbergt en wat voor tuinmeubels jij hebt.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en dat je klaar bent om jouw tuin helemaal zomerklaar te gaan maken.

Je kunt je tuin ook altijd opfleuren met een leuke hangmat (standaard) of met wat bloemen. Een hangmat is toch echt ultiem genieten van jouw zomerklare tuin?

Ben jij al begonnen om jouw tuin zomerklaar te maken?

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.