Je negatieve gedachtes de baas worden

Laat negatieve gedachtes los

Als positiviteitscoach vind ik het belangrijk dat ik jou kan helpen om weer in je stralende en happy vibe te komen. Ik help je hier graag bij en wil jou ook verder helpen. Ik weet als geen ander hoe het is om continue negatieve gedachtes te hebben, maar ik weet ook als geen ander hoe je deze om kunt zetten naar positieve gedachtes zodat jij meer uit jouw leven kunt halen en je ervoor kunt zorgen dat jij je weer fijn voelt.

Jij verdient het om te stralen

Je mag er zijn, wees je daar als eerste even bewust van.

Je negatieve gedachtes mogen er zijn

Als positiviteitscoach denken mensen vaak dat ik alleen maar positief ben en nooit negatief denk. Maar is dat realistisch? Nee toch?

Het is onmogelijk om geen negatieve gedachtes te hebben gedurende een dag. Dat kan gewoon niet. Wat wel belangrijk is is om je niet te focussen op de negatieve gedachtes zodat je deze niet langer de baas laat zijn over jou zelf.

Ik zou bijna zeggen dat je negatieve gedachtes ”moet” hebben om verder te komen. Zonder negatieve gedachtes kun jij je er namelijk niet bewust van worden en kun je er dus niet aan gaan werken. Die negatieve gedachtes zijn vervelend, maar ze zorgen er ook voor dat jij weer verder kunt eens je je er bewust van bent geworden.

Bewust worden van negatieve gedachtes

Om je bewust te worden van negatieve gedachtes moet je eerst weten waarom je ze hebt, waar ze vandaan komen en hoe jij ermee om gaat.

Blijf je erin hangen? Zie je geen positiviteit meer als ze er zijn? Neem je de tijd voor jezelf om ze te onderzoeken?

Ik daag je uit

Ik wil je even uitdagen op dit moment. Ik ben benieuwd of jij je momenteel al bewust bent van negatieve gedachtes en in hoeverre dit al is.

Daarom heb ik een leuke opdracht voor jou, mijn lieve lezer.

Opdracht:

Zodra jij merkt dat er een negatieve gedachte komt ga je deze gedachte opschrijven. Als je hem hebt opgeschreven schrijf je op welke gevoelens hierbij komen kijken. Daarna ga je er een dikke vette streep doorheen zetten!

Nu komt het magische gedeelte.

Je herschrijft het. Jij bent het niet, het zijn jouw gedachtes die jou klein willen houden.

Herschrijf het.

Voorbeeld:

”Ik ben het niet waard om geluk te hebben.”

-> zet er een dikke vette streep doorheen en schrijf dan op: ”Ik mag er zijn en ik verdien alles wat mijn hartje zo graag wilt.”

Probeer dit eens uit en laat mij achteraf weten hoe jij je op het einde van de dag voelt. Maar ook hoe jij het vond… Vond je het lastig of misschien wel gemakkelijk?

Ik hoor het graag! Bedankt alweer om mijn blog te lezen. Ik help je ontzettend graag verder en als er vragen zijn kun je me altijd een berichtje sturen via Instagram of een mailtje naar info@positivitywithang.com. Natuurlijk is het ook mogelijk om onder deze blog een reactie achter te laten.

Tot volgende week.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.