Hoe werk je je to-do lijst af?

Werk jouw to-do lijst makkelijker af met onderstaande tips.

Heb jij ook vaker het gevoel dat je het te druk hebt?
Of dat je het gevoel hebt dat je niet blijvend de actie kunt ondernemen die je zou willen?
Lees dan zeker verder want ik neem je graag mee in hoe jij je tijd beter kunt gebruiken zodat je uiteindelijk ook productiever gaat kunnen worden. 

Ik heb 3 simpele tips voor je klaar staan. Hier kun je ook meteen mee aan de slag, dus dat is top!

Verdeel je werk of to-do lijst in verschillende blokken:

Het is belangrijk dat jij je werk verdeeld zodat je niet in 1 keer te veel hooi op je vork neemt en misschien dan wel met tegenzin de dingen gaat doen die je moet doen. Zorg ervoor dat je verschillende blokken maakt.

Bijvoorbeeld:
Van 10uur tot 12uur leg je je telefoon weg en ga je je to-do lijst erbij pakken. Dit ga je helemaal afwerken tot het 12uur is. Zet eventueel een wekker zodat je ook echt om 12uur stopt. Ga dan verder kijken vanuit hier. Van 12uur tot 13uur bijvoorbeeld pauze, lunch, wandelen in het park iets verderop, …

Wat voor jou echt even ontspanning is en dan ook echt je rust tijd inplannen in je agenda. 

Daarna kun je zeggen dat je van 14uur tot 16uur bijvoorbeeld de rest van je to-do lijstje af gaat werken. Zo ga je zien dat je steeds meer gedaan krijgt, als je je een paar uur achter elkaar kunt concentreren…
Terwijl het vaak zo is als je begint, en je wilt graag door werken en neemt je to-do lijst erbij; dat je niet weet hoe je het afkrijgt, of weer eindigt met scrollen op social media in plaats van het daadwerkelijke werk te verrichten.

Belangrijk: werk maximaal 2uur lang aan een stuk, korter mag dus ook. Kijk wat jij fijn vindt.

Werk volgens je eigen agenda:

Laat de volgorde van je to-do lijst niet door iemand anders bepalen.
Jij moet ervoor zorgen dat jij je aan jouw eigen agenda houdt. Dit lukt niet natuurlijk niet altijd, maar dit lukt vooral niet als jij taken van anderen als prioriteit ziet in plaats van jouw eigen to-do lijst.

Zorg ervoor dat het de dag van tevoren helemaal duidelijk in je agenda staat.
Dat je duidelijk weet wat je moet doen en van hoelaat tot hoelaat je ook niet bereikbaar gaat zijn omdat je dan dedicated aan je to-do lijst zit te werken.
Je eigen agenda gaat altijd boven de agenda van een ander, vergeet dat niet.

Plan je pauzes in:

Zorg er altijd voor dat je je pauzes inplant. Ik heb dit bij tip 1 ook al benoemd maar het is zo belangrijk om echt even een momentje voor jezelf te nemen nadat jij 1,5 tot 2uur lang dedicated hebt gewerkt aan je to-do lijst. 

Als jij pauze hebt betekent dat ook echt dat jij even een moment voor jezelf moet kunnen pakken, doe dan ook wat jij leuk vindt. Je kunt wandelen, scrollen op social media, korte tv-serie kijken, met je huisdieren knuffelen,…

Zorg ervoor dat je deze momenten inplant zodat je dan geen andere afspraken kunt boeken.
Anders val je snel weer terug in je oude patroon en ga je merken dat je uiteindelijk minder zin hebt om weer dedicated te werken of om überhaupt jouw to-do lijstje af te krijgen.

Dit waren mijn tips voor nu.
Mocht jij trouwens nog meer tips willen over productiever te werk gaan, klik dan hier om naar mijn andere blog te gaan over hoe jij productiever kunt gaan werken.

Ik ben onwijs benieuwd of jij met deze 3 tips aan de slag kunt gaan en hoe snel jij verandering merkt in het afwerken van jouw to-do lijstje. 

Laat je het me weten?

Tot volgende week!

Liefs, Angie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.