Hoe creëer je een positieve mindset

Mindset, positief, krachtig

Dankzij mijn positieve mindset heb ik ondertussen wel geleerd hoe ik positief moet blijven in verschillende situaties. Daar ben ik dan ook enorm dankbaar voor. Echter betekent dat niet dat het dan altijd maar makkelijk is om positief te blijven. Vaak krijg ik te horen dat ik een grote brok positiviteit ben, heel stiekem ben ik hier best wel trots op en vooral ook dankbaar dat mensen dit bij mij zien/voelen. Maar ondanks dit alles heb ik ook moeten leren om een krachtige mindset te creëren en heb ik ook nog momenten waarin ik hard moet werken om mijn mindset krachtig te houden. Ik neem je graag mee in hoe ik dit heb gedaan.

Allereerst is het onwijs belangrijk om te weten wie jij bent en waar je voor staat.
Een hele simpele vraag maar wie ben jij eigenlijk? Wat vind jij leuk om te doen? Waar haal jij positieve energie uit? En waar haal jij juist negatieve energie uit? Ga dit eens bij jezelf na, en bekijk eens wat jouw antwoorden op deze vragen zijn. Vanuit hier kun je het verder aanpakken en weet jij beter hoe of wat.

Weet ook dat dit niet zomaar een knopje is wat je in- en uit kunt schakelen, het heeft tijd nodig. En in die tijd die je hiervoor nodig hebt zijn er ook een aantal dingen een must om te doen, zoals:
– Loslaten
– Vergeven
– Focus op de toekomst (& dus niet achterom blijven kijken)

Train your mind to see the good in everything

Paul Walker

Loslaten:

Vanaf het moment dat jij bepaalde gebeurtenissen uit het verleden los gaat laten zul je merken dat je jezelf als het ware ‘’vrijer’’ gaat voelen. Je gaat je beter in je vel voelen, je rustiger voelen en je zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op positieve dingen aantrekken in je leven. Als jij continue blijft leven met nare gebeurtenissen uit het verleden ga je nooit verder komen. Je wilt niet stil blijven staan, toch? Je wilt vooruit, anders ben je vast en zeker de verkeerde blog aan het lezen 😉. Je bent goed bezig, een complimentje naar jezelf toe is ook alleen maar goed. Sta open voor verandering, sta open voor het loslaten van nare gebeurtenissen en focus je op jezelf. Je zal zien dat je hier veel meer aan hebt dan dat je blijft hangen in het verleden en je aan dingen vast blijft houden die er tot op de dag van vandaag toch niet meer toe doen.

Vergeven:

Als jij de dag vandaag nog leeft in wrok vanuit het verleden gaat dit je belemmeren in alles wat je doet. Je werk, je opleiding, je liefdesleven, je persoonlijke (verdere) ontwikkeling etc etc…

Vanuit wrok of haat leven leidt amper tot iets goeds, je kunt het zien als jezelf straffen voor dingen die er gebeurd zijn in het verleden. Stel je voor een goede vriend/vriendin van je kwam bij je op bezoek, in tranen. Dat hij/zij een verschrikkelijke fout heeft gemaakt 20 jaar geleden en dit nog steeds geen plek heeft kunnen geven. Wat zou jouw advies dan zijn voor hem/haar? Zou je zeggen dat het goed is om jezelf te haten voor gebeurtenissen die lang geleden zijn gebeurd? Nee toch? We zijn allemaal mensen van vlees en bloed en we zijn niet gemaakt om perfect te zijn. Wél om in geluk en overvloed te leven. Je hoeft dus echt niet perfect te zijn… Zolang je maar écht bent.

Focus op de toekomst:

Als jij jezelf vanaf nu eens een belofte zou maken… Dat je vanaf vandaag aan jezelf beloofd om niet meer achterom te kijken maar juist voor om. Wat denk je dat dit voor transformaties gaat maken in je leven en de levens van je dierbaren? Het belangrijkste aspect hierin is dat jij verandering wilt en voelt. Want zolang jij dit niet vanuit het diepste van je hart wilt ga je geen veranderingen doormaken en ga je je al zeker niet kunnen focussen op de toekomst. Misschien klinkt dit hard of hou ik je even een spiegel voor, begrijp me niet verkeerd… Ik hoop dat je mijn blog en de aankomende blogs met liefde en plezier wilt en gaat lezen, maar ik wil je even bewust laten worden van de kansen die jij laat liggen als jij je niet gaat focussen op de toekomst. Lees eens een goed boek, ga een dagje naar de sauna, neem een mini-vakantie, zet jezelf een kopje thee en kom eens echt tot jezelf.Krijg de volgende dingen helder voor jezelf:
– Wat wil ik in de toekomst?
– Hoe ga ik dit bereiken?

Schrijf dit voor jezelf zo gedetailleerd mogelijk op en zorg ervoor dat je hier elke dag opnieuw aan herinnerd wordt. Ook als je een minder goede dag hebt. Ben je bewust van je gedachtes want zoals ik al in mijn vorige blog had benoemd: positiviteit is een keuze.


Ik hoop dat je hiermee aan de slag kunt en dat dit je gaat helpen om een krachtige en positieve mindset te creëren, wees je er bewust van dat jij degene bent die dit moet doen. Niemand anders kan ervoor zorgen dat jij je beter gaat voelen. Dit kan alleen jij.

En ik ben er van overtuigd dat jij een krachtige mindset gaat kunnen ontwikkelen, maar net zoals met alle anderen dingen in het leven: het is oefenen, oefenen, oefenen.

Zolang je mijn tips doorloopt en hier ook echt mee aan de slag gaat weet ik zeker dat je dit gaat rocken. Je kunt me trouwens ook altijd een bericht sturen op sociale media, ik kijk graag met je mee als je ergens tegen aan loopt. Weet dat mijn inbox altijd open staat.

Ik hoop je met deze blog geïnspireerd te hebben, je inzichten hebben gegeven en je vooral geholpen heb.

Laat zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen op je social media zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdag, om 08u30.

Liefs, Angie

2 gedachten over “Hoe creëer je een positieve mindset

  1. Wauw wat een geweldige blog 😍 ik heb hier erg veel aan. Dankjewel en zal jou blogs blijven volgen en lezen dit is zo inspirerend en positief echt super fijn om jou blogs te lezen ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.