Hoe je een echte switch maakt om productiever te worden in het dagelijks leven

Verhoog je productiviteit

Productief zijn is vaak iets waar we tegen aan lopen, je wilt zoveel doen op een dag maar vaak denken we nog dat 24uur in een dag niet genoeg is… Als je dit herkent neem ik je graag mee en geef ik je met alle liefde een aantal tips waardoor jij jouw productiviteit kunt verhogen en ervoor kunt zorgen dat jij elke dag met gemak alles af krijgt wat je af wilt krijgen. Of je nu student bent, ondernemer of een fulltime mama, ik weet zeker dat jij veel aan deze tips zal hebben.

Om te beginnen moet ik bekennen dat ik zelf best wel lang heb gestruggled om mijn dagelijkse to-do lijst af te krijgen. Het is niet altijd gemakkelijk om een business op te bouwen vanuit huis als je veel afleidingen hebt of als je ook gewoon een huishouden, privé leven en een puppy hebt die continue om aandacht vraagt. Maar ook algemeen… Het is nooit gemakkelijk om je echt echt echt aan een planning te houden die je die dag voor ogen had want er zijn altijd onvoorziene omstandigheden die om de hoek komen gluren waardoor je net weer wat extra’s moet doen waar je op het moment van plannen waarschijnlijk niet aan hebt gedacht.

Daarom alvast een bonustipje vanuit mij:

  • Zorg voor extra witruimte in je planning of agenda als je veel afspraken op een dag hebt.

Er is niets vervelender dan je dag vol goede moed starten met je mega strakke planning en dat er dan opeens iets gebeurd waar je niet op gerekend had.. Dan moet je dus onwijs veel gaan schuiven, terwijl dat stiekem al niet meer kan. Plan dus echt me-time, maar ook witruimtes en vul deze dan gewoon op met dagelijkse of huishoudelijke klusjes.

Wat mijn top tip nummer 1 is:

Download een app zoals ‘’Forest”.
Deze app zorgt ervoor dat je ongestoord verder kunt werken zonder dat je continue meldingen op je telefoon ontvangt. Want van het moment dat jij continue meldingen binnen blijft krijgen ga je nooit met de volle 100% aandacht aan je taken kunnen werken.

Hoe het werkt:
Je kunt verschillende bomen laten groeien in jouw bos van concentratie door van je telefoon af te blijven. Zelf kun je instellen hoeveel minuten je van plan bent om ongestoord te werken of gewoon ongestoord (huishoudelijke)taken te doen. De boom verschilt dan ook in grootte, dus dat is erg satisfying om te zien. Zeker als je het gedurende de opgegeven minuten volhoud. Je krijgt hier een voldaan gevoel van. Ook spaar je voor punten als je de volledige minuten hebt uitgezeten en dus niet aan je telefoon hebt gezeten. Echt wel leuk om deze uitdaging eens aan te gaan en om van hieruit te zien dat je meer dan genoeg hebt aan 24uur per dag.

Forest is wel een  betalende app in de App Store maar je hebt ook een aantal vergelijkbare hiervan zoals vb.: focus plant, deze is gewoon gratis te downloaden.

Als je in het bezit bent van een iPhone werkt de ‘’niet storen’’ functie ook erg goed. Afgebeeld als een halve maan en deze kun je dus aanzetten om geen meldingen te ontvangen. Ook handig om te weten is dat je binnen deze functie oproepen van dierbaren bijvoorbeeld. wel kunt toestaan. Dus mocht er echt iets dringends aan de hand zijn, ben je wel gewoon bereikbaar.

Mijn tweede tip is om te werken met een agenda/planner:

Dit kan uiteraard volledig digitaal met bijvoorbeeld google calendar. Of je kunt ervoor kiezen om een planner aan te schaffen (+eventueel een agenda). Ik werk het liefste met een planner omdat ik hierin duidelijk werk en een duidelijk overzicht heb van mijn afspraken maar ook van de doelen waar ik naartoe aan het werken ben. In mijn planner hou ik bijvoorbeeld ook mijn blogs bij en wanneer ik ze ten laatste af zou moeten hebben. Ik vind het gemakkelijk (maar misschien vind jij het ouderwets(?)) om alles op te schrijven en echt een papieren planning bij te houden. Dat wilt niet zeggen dat ik nooit digitaal plan of een digitale agenda gebruik maar ik schrijf wel altijd alles over zodra ik mijn planner of agenda bij de hand heb. Mijn planner is een groot formaat, die laat ik bijna altijd thuis liggen. Maar mijn agenda daarentegen is een klein formaat, deze kan ik altijd meenemen in een tas, hoe klein de tas ook is. 
Het is dan uiteraard wel handig om ook altijd een pen in je handtas te hebben, anders heb je er nog niet veel aan om een agenda mee te nemen haha. 

Mijn derde toptip voor jou is om met een online programma te werken zoals Trello:

Ik werk graag in Trello, om business-wise alles bij te houden. Trello is gratis te gebruiken en het fijne hiervan is dat er ook een app van is. Dus je kunt alle progressie/voortgang gemakkelijk bijhouden . Wil je er iets aan toevoegen kan dit op elk moment en hoef je je laptop niet altijd en overal mee naartoe te nemen. 

Ik werk voornamelijk op Trello om mijn ideeën te verzamelen, maar ook om mijn klantenbestanden in bij te houden. Ook mijn content hou ik bij in Trello.

Als je nog nooit met Trello gewerkt hebt raad ik je aan om een YouTube video hierover te bekijken. Het is best wel even ingewikkeld om te snappen hoe je dit nou precies gebruikt, maar als je het programma eenmaal begrijpt en er een paar keer mee gewerkt hebt gaat het bijna vanzelf en wil je niets liever. Ik gebruik Trello naast mijn planner en mijn agenda.

Ik ben onwijs benieuwd of jij met deze 3 tips (+ de bonustip niet te vergeten) aan de slag kunt gaan en hoe snel jij verandering merkt in productiever zijn en ik ben ook erg benieuwd of jij al werkt met een van bovenstaande? 
Je kunt me trouwens ook altijd een bericht sturen op sociale media, ik kijk graag met je mee als je ergens tegen aan loopt met plannen of misschien wel met het programma Trello zelf. Weet dat mijn inbox altijd open staat voor vragen.

Laat ook zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen op je social media zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week!

Liefs, Angie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.