De kracht van glimlachen

De kracht van je glimlach

Als we somber zijn denken we vaak niet meer aan blij worden… we blijven er dus vaak in hangen en voelen ons totaal niet fijn. Maar probeer op zo’n momenten eens te lachen. Want lachen is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Lachen werkt aanstekelijk:

Als je naar iemand glimlacht, is het voor diegene bijna onmogelijk om niet terug te lachen. Het is net zoiets als gapen: zodra de één gaapt, gaapt de ander.
Je maakt hierdoor veel meer positieve connecties met mensen en zorgt voor een soort positieve aura om je heen waar jij en andere mensen alleen maar blijer van worden.

Het is ook belangrijk om te weten dat de personen met wie jij het nauwste contact hebt, jouw vibe het beste aanvoelen. Dus als jij je omringt met 5 negatieve mensen, dag in, dag uit… Dan ga je vanzelf hun negatieve vibes overnemen. Maar omring jij jezelf met like-minded mensen die positief zijn ingesteld, het beste van hun leven willen maken en elke dag positief proberen te blijven wat er ook gebeurd… Ja, je raad het al! 😉

Relaties opbouwen:

Als je bijvoorbeeld vriendschappelijke of zakelijke relaties aan het opbouwen bent dan heb je veel sneller een deal of een nieuwe vriendschap erbij als jij vrolijk bent en dus glimlacht naar de andere persoon. Logisch ook wel, toch? Je kunt niet verwachten dat als jij opzoek bent naar een nieuwe relatie of zakenpartner en als jij daar dan zit terwijl je onwijs chagrijnig bent dat mensen graag bij jou in de buurt willen zijn. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets is gebeurd waardoor je wat chagrijniger bent dan op andere dagen bijvoorbeeld, maar probeer bewust te worden dat positiviteit veel fijner is dan negativiteit en dat negativiteit je niet veel gaat brengen, in tegenstelling tot positiviteit.

Glimlachen maakt je aantrekkelijker:

Je kent de volgende quote vast wel: ”A smile is the best make-up any girl can wear.” en dat is ook zo! Naast dat het gezonder is om te lachen voel je je ook beter in je vel. 
Probeer het maar eens uit, ik weet zeker dat jouw make-uploze dag veel leuker word als je door hebt dat je prachtig bent met alleen maar een mooie glimlach en je dus die hele make-up look echt niet nodig hebt om je mooi te voelen.

Gelukshormonen komen vrij:

Als je lacht maak je gelukshormonen aan. De vier belangrijkste gelukshormonen zijn serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine. En het mooie van deze gelukshormonen is dat je de aanmaak hiervan zelf positief kunt beïnvloeden.

Dus vergeet niet om te lachen en om daarmee lekker mee te profiteren van alle gelukshormonen die vrij komen. Met lachen maak je alles vaak al een heel stuk beter en misschien voelt dit in het begin een beetje onwennig, maar uiteindelijk ben je blij dat je het op deze manier hebt gedaan en dus deze tip hebt toegepast.

De verdere uitleg van de gelukshormonen vind je in een vorige blog en die kun je lezen door hier te klikken.

Ik hoop dat ik je een beetje duidelijk heb kunnen maken dat (meer) glimlachen dus echt een positieve werking heeft.
Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn kun je me altijd een berichtje sturen, ik help je graag.

Laat ook zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen op je social media zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdag.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.