5 Tips voor een hsp’er

Meer met water

Als hsp’er word je vaak niet of moeilijk begrepen door de buitenwereld. Dit kan enorm frustrerend zijn, maar om ervoor te zorgen dat jij je wel beter begrepen gaat voelen in de buitenwereld zijn er een paar tips voor een hsp’er die ik graag met je wil delen vandaag, zodat jij je weer beter voelt en weet dat communiceren enorm belangrijk is hierin.

Je bent niet overal verantwoordelijk voor

Iedereen maakt gelukkig eigen keuzes in het leven, daar ben jij niet verantwoordelijk voor. Ik snap uiteraard wel dat als je hsp’er bent dat je zo’n groot meevoelend gevoel hebt dat het soms zo kan zijn dat je geneigd bent om dingen voor anderen op te lossen.

Maar wat gebeurd er dan? Je gaat je dan wel echt OVERAL verantwoordelijk voor voelen, dat is ook niet goed want dat wil je gewoon echt niet.

Luisteren naar de ander en ervoor zorgen dat iemand zijn/haar hart kan luchten is vaak al genoeg.

Heb je aan de eerste tip al iets gehad? Lees dan gauw verder naar de volgende tips voor een hsp’er.

Communiceren is belangrijk

Communicatie is erg belangrijk in alles wat je doet. Als je niet goed communiceert kun je ook niet van anderen verwachten dat zij jou wel gaan begrijpen. Verwacht nooit te veel, maar laat ook nooit jouw mening of jouw gevoel achterwege.

Zorg ervoor dat jij wel zegt wat je dwars zit of wat jou zou kunnen storen zodat je hier beter mee om zal kunnen gaan in de toekomst en jij natuurlijk ook beter begrepen zult worden.

Communiceer jij al goed of kan het beter?

Doe alleen wat goed voelt voor jou

Je kent het vast wel… Je wilt altijd het beste voor iedereen doen, ook voor de mensen die dat eigenlijk niet verdienen. Maar stiekem doe je jezelf dan enorm tekort, zonde toch? Als jij daar eens mee stopt en gaat kijken naar wat nu echt goed voelt voor jou… Dan zul je merken dat je in het verleden vaak dingen hebt gedaan uit verantwoordelijkheidsgevoel of misschien wel schuldgevoel.

Met deze blog met 5 tips voor een hsp’er wil ik je echt laten inzien dat het ook allemaal op een andere manier kan. Ik wil je echt laten inzien dat jij meer waard bent dan dat. Ook jij mag doen wat goed voelt voor jou en je hoeft hierin geen rekening met anderen te houden.

Ik heb eerder al een blog geschreven met 5 manieren waarop je gemakkelijker nee kunt zeggen, deze is erg toepasselijk op deze tip en ik link hem meteen hier zodat je deze ook kunt gaan lezen.

Uit je emoties op een creatieve manier

Neem bijvoorbeeld de tijd om eens lekker te gaan knutselen als je je even minder goed voelt, of ga lekker wandelen, maak een mooi moodboard of kies ervoor om lekker te gaan schilderen.

Dit werkt vaak zo ontspannend, je hoeft niets te zeggen en je bent gewoon lekker bezig met je eigen gedachtes verzetten.

Er is niets fijner dan dat toch?

Accepteer jezelf zoals je bent

Wees gewoon jezelf en ga jezelf niet vergelijken met anderen, dat is zo zonde van je tijd en energie. Je bent zoals je bent, daar kun je niets aan veranderen.

Jij mag er zijn en dat mag jij echt wel weten en je mag trots op jezelf zijn.

Weet ook dat ieder mens uniek is, ieder heeft zijn/haar eigen pad om te bewandelen en ieder heeft zijn/haar kwaliteiten.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips voor een hsp’er hebt gehad. Natuurlijk is geen hsp’er hetzelfde en is iedereen uniek op zijn/haar eigen manier. Toch ben ik ervan overtuigd dat deze 5 tips jou verder kunnen helpen om beter met je hoogsensitiviteit/hooggevoeligheid om te gaan.

Mocht je nog vragen hebben dan mag je me altijd een bericht sturen of een comment achterlaten onder deze blog, ik help je graag verder.

Deze blog delen op social media en met je hsp vriendinnen of vrienden zou ik enorm waarderen 🤗.

Liefs, Angie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.