5 Tips om positief te blijven

5 tips om positief te blijven

Ik wil je graag meenemen in een aantal tips die mij onwijs hebben geholpen om positief te blijven in elke situatie.
In mijn vorige blog positiviteit is een keuze en hoe creëer je een positieve mindset heb ik al verschillende tips gegeven en bepaalde dingen ook al besproken. Hoe je in bepaalde situaties het beste kunt reageren bijvoorbeeld, dat is ook altijd handig om te weten.
Als je mijn vorige blogs nog niet hebt gelezen, zorg dan dat je dat nog zeker even doet voordat je deze blog verder gaat lezen.

Ik neem je dus heel graag mee in de tips, de tips zal ik dan ook meteen even verder toelichten zodat het helemaal duidelijk is.
Mocht er iets niet duidelijk zijn weet dan dat je mij altijd mag benaderen. Ik help je graag en kijk eventueel zelfs graag met jou mee in je huidige situatie.

1. Lach meer en profiteer van de gelukshormonen die vrij komen:

Als je lacht maak je gelukshormonen aan. De vier belangrijkste gelukshormonen zijn serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine. En het mooie van deze gelukshormonen is dat je de aanmaak hiervan zelf positief kunt beïnvloeden.

 • Serotonine:
  Serotonine staat bekend als hét gelukshormoon en wordt geacht een positief effect op de stemming te hebben. mensen die redelijk veel serotonine aanmaken hebben van nature veel zelfvertrouwen en tevredenheid over zichzelf.
  Het zogenaamde gelukshormoon bevordert het welzijn en heeft een kalmerend effect. Serotonine zou ook het geheugen stimuleren en de slaap bevorderen. Symptomen van een serotonine tekort kunnen een slecht humeur, angst en agressiviteit zijn.

 • Dopamine:
  Dopamine is een neurotransmitter. Dat wil zeggen dat het ervoor zorgt dat zenuwen met elkaar kunnen communiceren en signalen naar elkaar kunnen versturen. Het is betrokken bij de beloning van gedrag (het ervaren van genot) en wordt daarom ook wel het ‘’gelukshormoon’’ of ‘’geluksstofje’’ genoemd.

  Dopamine zorgt voor een gevoel van geluk en zo wordt je gedrag telkens beloond. Omdat je dit geluksgevoel iedere keer ervaart wanneer je chips op de bank eet in dit voorbeeld, associeer je televisiekijken op de bank na verloop van tijd met het eten van chips en de bijbehorende beloning.
 • Endorfine:
  Endorfine is het belangrijkste hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel. Endorfine heeft als eigenschap dat pijn en stress worden onderdrukt zodat er meer plaats is voor een gelukkig gevoel. Daarbij kan het ervoor zorgen dat je een gevoel van liefde en vrede ervaart.-> Leuk feitje: chocolade zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt.Daarom houden zoveel mensen van chocolade.
 • Oxytocine:
  Oxytocine is het hormoon dat vrijkomt bij sociale activiteiten. Het zet ons allereerst aan tot sociale interactie. Wanneer we in interactie zijn met anderen, krijgen we een gevoel van genegenheid, liefde of geborgenheid.
  Een leuk feitje hierbij is dat dit hormoon een belangrijke rol speelt bij het opwekken van de bevalling én tijdens de borstvoeding.

Dus vergeet niet om te lachen en om daarmee lekker mee te profiteren van alle gelukshormonen die vrij komen. Met lachen maak je alles vaak al een heel stuk beter en misschien voelt dit in het begin een beetje onwennig, maar uiteindelijk ben je blij dat je het op deze manier hebt gedaan en dus deze tip hebt toegepast.

2. Laat het verleden los

Als jij in het verleden blijft hangen en dit niet los gaat laten ga je je nooit ‘’vrijer of positiever’’ kunnen voelen. Je moet er juist voor zorgen dat je je beter in je vel gaat voelen. Dat je je rustiger gaat voelen en dat je jezelf kunt focussen op positieve dingen. Zodat je deze ook gaat aantrekken in je leven.

Sta open voor verandering, sta open voor het loslaten van nare gebeurtenissen en heel belangrijk: focus je op jezelf. Je gaat dan meteen zien dat je hier veel meer aan hebt dan dat je continue achterom blijft kijken. De dingen uit je verleden doen er op dit moment vaak niet meer toe! En als ze er wel nog toe doen op dit moment weet dan dat je aan je verleden niks meer kunt veranderen, maar aan je toekomst wel.

3. Neem momentjes voor jezelf

Zorg dat je momenten voor jezelf gaat inplannen. Af en toe kan je telefoon weg leggen al als een enorme verlossing voelen. Of ga een mooie wandeling maken in de natuur, neem een heerlijk bad, kijk je favoriete serie,… Kortom doe wat voor jou goed voelt en doe hetgeen dat jou ook echt laat ontspannen want dit is ook voor iedereen anders.

Het is wel belangrijk om deze momentjes te nemen maar hoe vaak kan ik je niet vertellen. Vaak voel je dit zelf het beste aan. Voel jij je even niet fijn of heb jij het gevoel dat je té gefocust bent geweest de afgelopen tijd of misschien wel teveel negatieve prikkels hebt gekregen, ga dan even voor jezelf zorgen en neem een avond vrij. Ga je favoriete serie kijken of maak een heerlijke lange wandeling in de natuur. Nogmaals: doe wat voor jou goed voelt en het hoeft niet per se geld te kosten.

4. Wees dankbaar, ook voor de kleine dingen

Hoe meer jij je dankbaarheden gaat benoemen hoe meer positieve dingen jij gaat aantrekken. Het is onwijs belangrijk om hierbij stil te staan en om je dankbaarheden ook te doen op dagen dat het minder goed gaat of op dagen dat je een flinke tegenslag hebt. Want juist op die dagen ga je merken dat het juist fijn is om stil te staan bij je dankbaarheden omdat er altijd genoeg is om toch nog dankbaar voor te zijn. Hoe ‘’klein’’ ook! Juist voor de kleine dingen.
Mocht je meer willen weten over dankbaarheden en hoe je dit kunt toepassen in je leven, lees dan zeker mijn vorige blog hier.

5. Ga iets doen waar jij energie van krijgt

Ga jezelf vermaken en doe iets waar jij energie van krijgt. Voor mij is dat brainstormen over mijn blogs of brainstormen over mijn business in totaliteit. Het ligt er net aan waar ik op dat moment behoefte aan heb.  Waar ik ook altijd energie uit haal is mensen helpen. Hier word ik oprecht zo gelukkig van.
Meestal ga ik dan even kletsen met bijvoorbeeld klanten die ik al geholpen heb. Als ik dan hun lieve woorden zie of hun mega goede resultaten dan maakt dat mijn dag weer helemaal goed en zit ik weer bomvol positieve energie. Ik hou er zo van om anderen te helpen en dit geeft me zoveel positieve energie.

Ik hoop dat je met deze 5 tips goed aan de slag kunt en dat het je gaat helpen om positiviteit gemakkelijker toe te passen in jouw leven. Je kunt me trouwens ook altijd een bericht sturen op sociale media, ik kijk graag met je mee als je ergens tegen aan loopt. Weet dat mijn inbox altijd open staat.

Laat ook zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen op je social media zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdagavond.

Liefs, Angie

2 gedachten over “5 Tips om positief te blijven

 1. Wauw super goede tips… Dankjewel Angie 😘
  Tip 1 (lach meer en profiteer van de gelukshormonen) maar vooral tip 3 (neem momentjes voor jezelf) mag ik zelf nog zeker aan gaan werken. ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.