3 Tips voor een Productieve werkdag

Verhoog je productiviteit met deze 3 tips

Je weet vast wel waar ik het over heb als ik je zou vertellen dat een productieve dag ervoor zorgt dat je veel meer gedaan krijgt. Stel dat je een zelfstandig ondernemer bent dan heb je best wel wat voordelen: je kunt zelf bepalen waar en wanneer je werkt, je kunt erg makkelijk je vrije dagen bepalen,… Alleen is het natuurlijk ook zo dat je dan wel veel discipline moet hebben. Je werk moet hoe dan ook af komen toch? Het zou zonde zijn als je uit je dag niet alles zou kunnen halen omdat je bijvoorbeeld afleidingen hebt zoals Videoland, Netflix of Disney+.

Stop met uitstellen:

Weet je… Ik doe het morgen wel.”

Door er niet aan te beginnen gaat het je niet lukken om productiever te zijn. Erger nog uitstelgedrag is je grote vijand als je productiviteit wilt verhogen. 

Bepaal met je planning bewust wat je gaat doen en ga hier ook meteen mee aan de slag. 
Laat je smoesjes achterwege want deze gaan jou niet verder brengen en bedenk je ook dat als je een planning hebt gemaakt, dat je je best hieraan kunt houden. Je hebt hem namelijk zelf gemaakt. 

Eet gezond

Eet jij wel gezond genoeg? Goede voeding zorgt voor genoeg energie en voedingsstoffen voor je lichaam. Met goede voeding voel je je veel fitter dan dat je alleen maar fast food naar binnen aan het werken bent.

Dus vraag jezelf eens af of jij gezond genoeg eet? Als dat niet het geval is, start er dan mee. Het mooie weer komt eraan, fruit is lekker verfrissend en groentes zijn heerlijk om te gebruiken in een lekkere salade als lunch of als avondeten.

Heb je geen inspiratie om gezond te eten? Lees deze blog dan even over verschillende lekkere frisse salades die ik vaak maak met warm weer. Ze vullen ook nog eens hartstikke goed.

Werk met tijdsblokken

Heb jij al eens gehoord van de pomodoro techniek?

Pomodoro werkt met tijdsblokken.

25 minuten werken, 5 minuten pauze, 25 minuten werken en weer 5 minuten pauze.
Na elke 3 of 4 blokken neem je een grotere pauze van een kwartier of een half uur en ga je eventueel even lekker een wandeling maken in de natuur.

Dit is een goede methode om je te helpen om productiever te zijn.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en dat dit misschien precies was wat je op dit moment nodig had. Mocht dat het geval zijn laat het dan zeker even weten in de comments en als jij nog leuke toevoegingen hebt om productiever te zijn zet deze dan ook gerust in de comments, zo helpen we elkaar. Toch?

Bedankt voor het lezen.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.