3 positiviteit tips

Weg met die negatieve gedachtes

Ik deel graag 3 tips voor meer positiviteit die meteen werken en waardoor jij je beter in je vel gaat voelen. Dus heb je een mindere dag of is er onlangs wat gebeurd dat niet prettig was? Lees dan zeker even verder zodat je je weer positiever en fijner gaat voelen.

Journallen

Pak een notitieboekje en een pen en schrijf eens op waar jij allemaal dankbaar voor bent vandaag. Het maakt niet uit of je een rotdag hebt of dat je slecht hebt geslapen, het gaat erom dat jij je even gaat focussen op het positieve en op hetgeen dat jij nu al hebt. Het is altijd goed om dit een aantal keer per week te doen. Ikzelf doe het elke dag, en ik merk dat het voor mij al zoveel heeft gedaan.

Als je je dankbaarheden hebt opgeschreven, ga je door naar het stukje over journallen.

Hierin ga jij op een nieuw blad papier schrijven hoe jij zou willen dat je je zou voelen, en of je je graag iedere dag zo zou willen voelen of dat het gewoon alleen op dit moment is. Ga in op elk detail, schrijf op wat je ruikt, denkt, voelt, hoort, ziet,…

Hoe gedetailleerder jij gaat journallen, hoe beter het effect gaat hebben op jouw humeur. Journallen kun je regelmatig doen, of wanneer jij voelt dat je het nodig hebt.

Tipje: schrijf eens op hoe jouw droomleven eruit ziet en geloof dat jij dat droomleven gaat aantrekken.

Maak een lijstje met goede eigenschappen van jezelf

Als jij een slechte dag hebt, of je voelt je minder fijn, of er is misschien wel iets ergs gebeurd maar je wilt eigenlijk uit die sleur komen… Dan is het belangrijk dat je gaat kijken naar de goede eigenschappen van jezelf. Hierdoor ga je vanzelf positiever denken en ga je blijer worden dan wanneer je gewoon chagrijnig op de bank gaat zitten, of zielig in bed gaat liggen.

Neem een pen en papier en schrijf alle positieve dingen van jezelf op dit lijstje, en geloof me… Dat zijn er nogal wat! Jij mag er zijn, wees trots op wie je bent en vergeet je niet te focussen op het positieve om door te kunnen.

Wees jezelf ervan bewust dat het een tijdelijke situatie of gevoel is

Misschien klinkt dit voor de een geweldig en voor jou totaal niet…

Weet dat alle problemen weggaan, alle negativiteit gaat weg en alles is tijdelijk. Zelfs als jij momenteel de grootste problemen hebt, weet dan dat je er sterker uit gaat komen en dat alles tijdelijk is.

Zie dit als een soort van hoopgevende gedachte in treurige of moeilijke tijden en zoals ik al zei, voor bepaalde vrouwen klinkt dit geweldig en zitten weer vol hoop en goede moed na het lezen van dit stukje tekst. Maar voor andere vrouwen klinkt dit misschien treurig of hard. Weet dat ik het niet zo bedoel, maar probeer het gevoel (de weerstand die je nu dan voelt) los te laten en probeer te beseffen dat het inderdaad tijdelijk is. Hoe lang het duurt weet niemand, maar jij komt er zeker weten goed uit powervrouw.

Ik hoop dat ik je weer heb mogen helpen met deze drie tips en ik hoop dat je deze kunt gaan toepassen op een moment dat jij het nodig hebt om je weer wat positiever te voelen.

Laat zeker een comment achter hieronder in de comment sectie als je er wat aan hebt gehad en delen op je social media zou ik erg lief vinden.

Tot volgende week woensdag.

Liefs, Angie

Spread the love
Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.